2 Kasım 2014 Pazar

KARAMELİZE SOĞANLI TAVUK

Merhabalar,

Bugün uzun süredir denemek istediğim ama fırsat bulamadığım bir tarifle karşınızdayım. Tavuk yemekleri her zaman pratik oluyor ve lezzetli. Tabi mümkünse organik hadi olmadı serbest dolaşan falan filan olsun. Malum antibiyotikli tavuktur, hormonlu tavuktur artık çok sık duyulan şeyler.

Bu tarifi isterseniz lavaş ekmeğe dürüm yaparak isterseniz yanında pilav/püre ile servis edebilirsiniz.






Malzemeler:

Kişi sayısına göre değişeceği için miktar belirtmiyorum.

Tavuk göğüs
Soğan (Daha fazla soğan :)  )
Kırmızı, sarı, yeşil  kapya biber
Karabiber
Tuz
İsot
Şeker
Sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle işe tavukları yıkayıp jülyen olarak doğrayarak başlıyoruz. Soğanları da yarım ay şeklinde dilimliyoruz.




Sonra pişireceğimiz tencereye yağ koyarak kızdırıyoruz. Kızdırdığımız yağa soğanları ekliyoruz ve hemen peşinden de 1,5-2 yemek kaşığı kadar toz şeker ekliyoruz. Kızgın yağda 1-2 karıştırdıktan sonra karamelize olması için bırakıyoruz.



Soğanların rengi değişmeye başlayınca tavukları içine atıyoruz. Tavuklar da pişinceye kadar arada karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.


Tavuklar pişince kibrit çöpü şeklinde doğradığımız biberleri ve baharatları ekliyoruz.




Hepsi beraber biberler de pişinceye kadar çok az karıştırarak pişiriyoruz.



Pişen yemeğimizi dilerseniz pilav/püre ile dilerseniz dürüm şeklinde servis ediyoruz.

Dürüm oalrak servis edecekseniz lavaşın ortasına yemekten bir miktar alıp yayıyoruz.



Daha sonra dürüm şeklinde sarıp 2 parçaya bölüyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder