30 Kasım 2014 Pazar

TURŞU KAVURMASI

Yöresel bir yemek tarifi için merhaba herkese,

Yemeğe ne yapsam diye düşünürken dolaptaki fasulye turşusu ilişti gözüme. Çok severim fasulye turşusunu. Kavurması da Karadeniz'de meşhurdur. Hazır memleketten (Trabzon-Beşikdüzü) gelmiş turşu varken bir kavurma yapayım dedim. İlk defa yaptığım için aldım annemden talimatı ve yaptım. Oldu mu? Oldu. Pidecilerde yediğimizden daha güzel oldu :) Ev yapımı oldu.  YAPTIM OLDU :)






Malzemeler: (Miktarlar kişi sayısına göre değişeceği için belirtmedim)

Fasulye Turşusu
Soğan
Sıvıyağ

Yapılışı:

Turşuyu fazla tuzunu atması için suya koyalım. Acil yapacaksanız sıcak suda, 1-2 saat zamanınınız varsa soğuk suda bekleterek fazla tuzunu atmasını sağlayabilirsiniz.



Soğanları küp küp doğrayıp bir kaba alalım. Fasulye turşularını da doğrayarak bir kaba alalım. Pişirirken bütün malzemelerimiz hazır beklesinler :)




Tencereye sıvıyağ ekleyerek soğanları kavuralım. 



Soğanlar yumuşayınca turşuyu da tencereye ekleyelim.



1-2 dakika karıştırdıktan sonra  tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Çok kuru  gelirse gözünüze çok az su ekleyebilirsiniz. 5-10 dakika içinde kavurmamız kıvamını almış olacaktır.  Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder