Yemeğe ne yapsam diye düşünürken dolaptaki fasulye turşusu ilişti gözüme. Çok severim fasulye turşusunu. Kavurması da Karadeniz'de meşhurdur. Hazır memleketten (Trabzon-Beşikdüzü) gelmiş turşu varken bir kavurma yapayım dedim. İlk defa yaptığım için aldım annemden talimatı ve yaptım. Oldu mu? Oldu. Pidecilerde yediğimizden daha güzel oldu :) Ev yapımı oldu. YAPTIM OLDU :)
Malzemeler: (Miktarlar kişi sayısına göre değişeceği için belirtmedim)
Fasulye Turşusu
Soğan
Sıvıyağ
Yapılışı:
Turşuyu fazla tuzunu atması için suya koyalım. Acil yapacaksanız sıcak suda, 1-2 saat zamanınınız varsa soğuk suda bekleterek fazla tuzunu atmasını sağlayabilirsiniz.
Soğanları küp küp doğrayıp bir kaba alalım. Fasulye turşularını da doğrayarak bir kaba alalım. Pişirirken bütün malzemelerimiz hazır beklesinler :)
Tencereye sıvıyağ ekleyerek soğanları kavuralım.
Soğanlar yumuşayınca turşuyu da tencereye ekleyelim.
1-2 dakika karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Çok kuru gelirse gözünüze çok az su ekleyebilirsiniz. 5-10 dakika içinde kavurmamız kıvamını almış olacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder