Şükür kavuşturana, ne diyeyim ? :)
Ya bugün eklerim , yarın tamamlarım derken kaldı mı yine benim yazılar :) Neyse başlıyorum yine sıralamaya bekleyin bakalım:)
Bugün paylaşacağım tarif hem çok kolay hem de inanılmaz lezzetli. Öyle ki haftasonu olunca evde 'burger mi yapsan acaba' sesleri çıkıyor.
Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
250 gr kıyma
4 adet hamburger ekmeği
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 sb doğranmış/rendelenmiş kaşar/cheddar peyniri
1 sb küp küp doğranmış salatalık turşusu
2-3 yemek kaşığı ketçap
1/2 sb domates sosu/püresi/rendesi
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Zeytinyağını tavaya alıp ısıtalım ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyelim ve güzelce kavuralım.
Kıyma kavrulup pişince domates sosu ve ketçabı ekleyelim. Daha sonra baharatlarını da ekleyelim ve 1-2 dakika daha pişirelim.
Hamburger ekmeklerimizin sığacağı bir fırın kabına hamburger ekmeklerinin alt parçalarını koyalım.
Üzerlerine kıymalı harçtan yayalım.
Turşuyu paylaştıralım.
Rendelenmiş peynirlerimizi bölüştürelim.
Ekmeklerin üst parçalarını da kapatalım. Ekmeklerin üzerini örtecek büyüklükte yağlı kağıdı/pişirme kağıdını ıslatalım. Nemli kalacak şekilde sıkalım ve burgerlerin üzerine örtelim.
Fırın kabını alüminyum folyo ile kapatalım ve önceden ısıtılmış 180 C fırında 12-15 dakika pişirelim.
Lezzetli, hafif sulu, ekmeği yumuşacık burgerimiz servise hazır. Dilerseniz yanına patates kızartması,soğan halkası ve soslarla tabi ki de süper oluyor.
Afiyet olsun.
tatma fırsatı yakaladığım efsane bir lezzet, hem kolay hem de lezzeti, çok yeteneklisiniz, heyecanla takip ediyoruz :)
YanıtlaSilçok teşekkürler efenim :) ne zaman nerde isterseniz yine hazırlarım, afiyet-şeker-bal olsun :)
Sil