9 Mart 2016 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ


Merhabalar,

Bu aralar pek üstüste oldu ama yine ciğerli bir tarifle geldim. Bu sefer arnavut ciğeri yapalım. Kızartalım, yanına da sumaklı soğan. Ayran da oldu mu oooh afiyet olsun :)






Malzemeler:

500 gr zarı temizlenmiş ciğer
2 sb un
1 tatlı kaşığı tuz
Dilediğiniz baharatlar

Kızartmak için sıvıyağ

Servis için:

1 adet kuru soğan
Sumak
Maydonoz

Yapılışı:

Ciğeri küp küp doğrayalım ve süzgeçe alalım. 1 sb unu derin bir karıştırma kabına alalım. Tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım. Bu arada kızartma yağını kızdıralım. Süzülen ciğerleri unlu karışıma alıp her yerini bulayalım. Kızgın yağda 2 dakika kadar kızartalım. Süzerek bir tabağa alalım.



Ciğerlerin üzerine kalan 1 sb unu ekleyip tekrar karıştıralım ve her tarafını una bulayalım. Ciğerleri tekrar 2 dakika kadar kızgın yağda kızartalım. Kızaran ciğerleri bir tencereye alalım, Üzerlerine kızartma yağından 3-4 yemek kaşığı kadar gezdirelim ve tencereyi bir beze sararak 15-20 dakika dinlendirelim.



Servis için kuru soğanı piyazlık doğrayalım. Sumak ve doğranmış maydonozla karıştıralım. Ciğerle yanyana servis edelim.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder