Merhaba herkese,
Sırf paylaşayım diye yeni yeni tarifler deniyorum. Bu tarif de annemden aldığım, ne zamandır bir köşede bekleyen bir tarif.
Çocukluğumdan beri çok severim. Özellikle makarnalı içinden ayırması için nasıl yalvarırdım anneme anlatamam :)
Azıcık daha büyüse de baksam bakalım bizim ufaklıkda da aynı etkiyi yaratacak mı? :)
Malzemeler:
2 yufka
1 paket kelebek makarna (500 grlıklardan)
200 gr margarin (ölçüyü margarin ve tereyağı olarak karıştırabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
4 yumurta
Yapılışı:
Makarnayı paketteki süreye göre haşlayalım ve süzelim.
Katıyağı (ben tereyağı ve margarini karıştırdım) eritelim.
Yumurtaları çırpıp yağ ve yoğurtla karıştıralım.
Karışımdan 6-7 yemek kaşığı kadarını bir bardağa alıp ayıralım. Böreğin üzerine bunu dökerek pişireceğiz. Kalan karışımı makarnayla karıştıralım.
Böreği pişireceğimiz tepsiyi sıvıyağla yağlayalım ve bir yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serelim.
Makarnanın yarısını yufkanın üzerine serelim. Üzerine peynirli harç dökelim. Peynirli harç istemezseniz makarnanın tamamını dökebilirsiniz.
Makarnanın kalan yarısını da dökelim ve yufkanın kenarlarını makarnaların üzerine örtelim.
2. yufkayı da yine kenarları tepsiden sarkacak şekilde serelim. Kenarlarını ilk yufka ile tepsi arasına sıkıştırın.
Bardağa ayırdığımız karışımı üzerine döküp yayalım.
Önceden ısıtılmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar (35-40 dakika kadar) pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder