Merhabalar,
Bizim kız çorbayı seviyor çok şükür. Ama çorba kıvamlı, taneli olursa seviyor. Ben de çocuğa bir yoğurt bir tarhana yapmayım dedim. Buğdaylı falan bir çorba yapayım dedim. Demişken de içinde hem buğday hem mercimek olan bir tarif buldum.
Kimileriniz için bu buğdaylı çorba da olabilir. Ben alaca çorba olarak buldum. Sizlerle de böyle paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 sb buğday (aşurelik)
1 sb nohut (haşlanmış)
1/2 sb yeşil mercimek
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz,baharat (karabiber,nane)
3 lt su
Yapılışı:
Buğdayı 1 gece önceden ıslatalım. Sabahtan buğdayları tekrar yıkayalım ve tencereye alalım. Üzerine suyu ekleyip pişirmeye başlayalım.
Buğdaylar yumuşayınca nohut, mercimek ve küp küp doğranmış soğanları da ekleyelim. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eritelim ve içine salça,nane,karabiberi ekleyelim. Varsa et suyu da ekleyebilirsiniz.
Yağlı salça karışımını tencereye ekleyip güzelce karıştıralım. 1-2 taşım kaynatalım.
Tuzunu da ekleyelim. 1 taşım daha kaynatıp kapatalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder