7 Mart 2016 Pazartesi

PAÇANGA BÖREĞİ


Merhabalar yine yeniden,

Bir börek düşünün ki içinde pastırma var, kaşar peyniri var. Aslında içine biber, domates koyanlar da var ama ben sade ikili haline ba-yı-lı-yo-rum.

Boş zamanınızda sarın atın dondurucuya, acil durumda hemen çıkarıp hazırlayın.

Bu arada resimler yılbaşı kahvaltı sofrasından kalma. Yine gecikmiş bir tarif yani :)






Malzemeler:

1 kg yufka
250-300 gr kadar pastırma
3 sb rendelenmiş kaşar peyniri (ben küçük küpler şeklinde doğramıştım)

Kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı:


Yufkalar üstüste dizilir. Böreklerin büyüklüğünü nasıl istediğinize bağlı olarak 4 e ya da 8e bölünür. Her bir üçgenin geniş tarafına pastırma koyulup üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.



Önce iki kenarı ortaya doğru kıvrılır,sonra rulo şeklinde sarılır.



Bütün yufkaların sarma işlemi bitince kızgın yağda her iki tarafı da güzelce kızartılır.



Sıcak servis edilirse süper olur.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder