Sürprizli bir muffin tarifiyle geldim. Kendisi enfes kakaolu muffin. Bir ısırıyorsunuz içinden şahane bir hindistan cevizi dolgusu çıkıyor. Üzerinde erimiş çikolata var.
Hemen mutfağa koşmalık bence :)
Malzemeler:
Kek hamuru için:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
1.5 sb un
3-4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Hindistan cevizli dolgu için:
1.5 sb hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
2-3 yumurta akı
Üzeri için:
1 paket bitter çikolata
Süslemek için :
Toz fıstık,fındık,badem olabilir.
Renkli şekerlemeler ya da beyaz çikolatayla dalga oluşturulabilir.
Yapılışı:
İşe dolguyu hazırlayarak başlayalım. Dolgu malzemelerinin hepsi karıştıralım. Önce 2 yumurta akı ekleyelim, gerek olursa 3. yumurtanın akını ekleyelim.
Hazırladığımız dolgu hamurundan fındıktan büyük cevizden küçük toplar hazırlayalım ve kağıt kalıplara ayrı ayrı koyalım.
Dolgu toplarını buzdolabına koyalım. Kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Süt ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpalım. Kakaoyu ve içine vanilin ve kabartma tozu eklenmiş unu ekleyip karıştıralım.
Muffin tepsisine kağıt kalıplarımızı yerleştirelim. İçlerine 1-1.5 yemek kaşığı kek hamurundan koyalım.
Ortalarına dolgu toplarımızdan birer tane koyalım.
Dolgu toplarının üzerini kapatacak kadar kek hamuru ekleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15-20 dakika pişirelim. Kürdanla kontrol ederek, kürdana hamur yapışmıyorsa kekleri fırından çıkaralım.
Keklerin üzerinden çökme olabilir. Sıkıntı yok, normal. İçlerindeki dolgu toplarından kaynaklıdır. Bu çökmeleri de çikolatayı benmari usulü eritip keklerin bu kısımlarına dökerek kapatalım. Üzerine arzunuza göre antep fıstığı,fındık/badem tozu dökebilirsiniz. Ben renkli şekerleme döktüm.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder