Ben hala elimdeki tariflerin paylaşımını bitiremedim :) Üstelik üstüne yenileri de fotoğraflıyorum ama yazacaklarım erimiyor :) Sanırım bir süre yeni tarif denemeyip eskileri yazma işini bitirmem lazım.
Bugnkü tarif televizyonda izlediğim bir tarif. İzlerken çok da farklı gelmedi açıkcası ama yapınca gerçekten muhteşem. Ben tavuk göğüs etiyle yaptığım halinin fotoğraflarını paylaşacağım ama but / bagetle tavsiye ederim. Fast food tadını yakalayacaksınız.
Malzemeler:
Tavuk parçaları (göğüs eti de olabilir but/baget de)
Marine sosu için :
1 lt soğuk su
1 limon
1 yk tuz
1 yk toz şeker
2 tane defne yaprağı
Tempura (Kızartmadan önce kaplayacağımız sos) için :
1 şişe soda
3 yk nişasta
3 yk un
Baharatlar (İsteğinize göre ekleyebilirsiniz. Karabiber ve köri ekledim ben)
Bulamak için:
2 sb un
2 sb galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı:
1 gece öncesi yapılması gerekenler:
Tavuklaru yıkayalım ve büyükçe bir kaba alalım.
Marine sosu listesinden 2 sb kadar suyu br karıştırma kabına alalım. Üzerine tuz ve şekeri ekleyelim. Limonun kabuk rendesini ve suyunu ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı tavukların üzerine dökelim. Defne yaprağı ve kalan suyu da ekleyelim.
Kapağını kapatalım ve 1 gece buzdolabında bekletelim.
Tavukları kızartacağımız zaman önce tempurasını hazırlayalım. Tempuradaki işasta çıtır çıtır olmasını sağlayacak. Tempura için malzemelerin hepsini bir karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Topaklanacak olursa blenderdan geçirebilirsiniz.
Tempurayı hazırlarken kızartma tencerenizi hazırlayabilirsiniz.
Tempuranın kıvamı krep hamuru gibi olmalı. Bunu tutturmak için öncelik nişastada olmak üzere nişasta ve un ekleyebilirsiniz.
Tempura hazır olduktan sonra tavuk parçalarını çıkarıp, önce una sonra tempuraya sonra galeta ununa bulayarak kızartalım.
Ben bütün tavukları bulama işini bitirip hepsini peşpeşe kızartıyorum.
Yanına fırında kaşarlı mantar ve/veya prenses patatesle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder