Selamlar efendim,
Üniversite yıllarımdan kalma bir tarifle geldim karşınıza. Üniversite dediysem yanlış anlaşılma olmasın, tatilde ailemin yanına gittiğimde annemle televizyonda izlemiş yapmıştık. O zamandan hatırlıyorum bu tarifi.
Biz o zaman hem kızartıp hem de fırında pişirip denemiştik. Evet fırında pişen hafif ama kızaranın lezzeti de bir başkaydı hani :)
Seçim sizin , ama ben kızarttım. Pişman değilim, şimdi yapsam yine kızartırım.
Malzemeler:
3 yufka
2 büyük boy patates (haşlanmış)
125 gr margarin
2 yumurta
100 gr labne peynir
Tuz,karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri ezip püre haline getirelim. Margarin, yumurta ,peynir ve baharatlarını ekleyip macun kıvamına gelene kadar iyice karıştıralım.
Yufkanın birini tezgaha serelim. Benim tezgahıma açık olarak sığmadığı için yarım yufkalar haline getirip hazırladım. Üzerine karışımdan sürelim.
Üzerine 2. yufkayı serip aynı işlemi yapalım.3. yufkayı da serelim ama üzerine karışımdan sürmeyelim. Su bardağı yardımıyla yuvarlaklar keselim.
Hazırladığımız yuvarlakları kızgın yağda kızartalım. Ben kesim işini bitirip hepsini peşpeşe kızarttım. Siz isterseniz kestikçe de kızartabilirsiniz.
Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder