7 Mart 2016 Pazartesi
ZEYTİNLİ AÇMA
Yine yeniden merhaba,
Sıradaki tarifimiz zeytinli açma. Bence tuzlulara en çok patates ve zeytin yakışıyor. Patates 1 numara ama :)
Madem zeytini bu kadar seviyorum, e dolapta da zeytin ezmesi var. O zaman zeytinli açmaaaaaa :)
Eminim size hiç ilginç gelmeyecek ama bu tarifin resimleri de yılbaşı akşamından kalma :)
Malzemeler:
600 gr un
1 sb su
1/2 sb şeker
1 yk kuru maya (instant)
1/2 sb sıvıyağ
100 gr erimiş tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta - hamuruna
1 yumurta sarısı - üzerine
3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Yapılışı:
Su,sıvıyağ ve 1 yumurtayı çırpma kabına alalım. İyice karıştıralım.
İçine mayayı, toz şekeri ekleyelim ve karıştıralım.
Tereyağını da ekleyip iyice karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyelim. Tezgaha ortasını çukur oluşturacak şekilde alalım. Çukurun tepe etraına tuzu serpiştirelim. Çukura mayalı karışımımızı dökelim.
Hamur özdeşleşene kadar iyice yoğuralım.
Hamuru şekildeki gibi 12 eşit parçaya bölelim. Önce 4 e bölelim. Her bir parçayı da kendi içinde 3 parçaya bölelim.
Parçalarımızı top haline getirelim.
Üzerlerine hafif un serpip mutfak havlusu sererek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanıp kabaran hamurlardan birini alalım. Tezgahta ince uzun şerit haline getirelim.
Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar zeytin ezmesini boylamasına sürelim.
Hamuru kıvırıp halka şekline getirelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında 25-30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder