8 Mart 2016 Salı

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR


Merhaba efendim,

Geçenlerde bahsetmiştim dondurucudakilere odaklandım diye :) Yazdan enginar alıp dondurmuştum. Tabi sadece enginar değil bakla da alıp içini ayırıp dondurdum. Geçtiğimiz haftasonu da dondurucuda görünce tamam dedim enginar yapayım.

Normalde pek sebze yemeyen, sevmeye sevmeye yiyen benim bey cumartesi günü yaptığım enginarı pek bir beğendi. Pazar günü ne yapayım akşam diye sorunca enginar var mı ya dedi. Dedim hemen yapıyorum :) Temizlensin karaciğer, bütün değerleri yüksek zaten :(

Ben dörtlü dörtlü iki paket enginar dondurmuştum, bittiler. Demek ki bu sene daha fazla koymam gerekiyor :)






Malzemeler:

4 adet enginar (temizlenmiş, çanak şeklinde)
1,5 sb iç bakla (kabuklarından temizlenmiş)
10 tane arpacık soğan (soyulmuş)
1 adet ince havuç (verev doğranmış)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 limonun suyu
2,5 sb su (kaynar)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker


Yapılışı:

Zeytinyağını tencereye alalım. Havuç ve soğanları ekleyelim kavuralım.



İç baklaları da ekleyip 1-2 dakika kavuralım.




Limon suyu ve kaynar suyu ekleyelim. Tuz ve şekeri de ekleyip karıştıralım.



Enginarları da ekleyelim ve tencerenin ağzını folyoyla kapatalım. Orta ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.




Enginarlar yumuşayınca tencerenin altını kapatalım. Tencerede soğumaya bırakalım. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerini dereotuyla süsleyelim.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder