4 Mart 2016 Cuma

ÇİKOLATA ÇANAKLI PETİFÜR


Merhabalar,

Yine eskilerden bir tarif. Ne zaman yaptığımı ben de hatırlamıyorum :)

Tadı ayrı görünüşü ayrı güzel bir tarifle geldim. Üstelik pratik de. Dondurucunuzda bir miktar yer ayırmanız karşılığında her daim bulundurabilirsiniz.









Malzemeler:

2 paket çikolata (bitter,sütlü,beyaz seçim sizin. Ben bitter kuvertür kullandım)
1 paket pasta kreması (Acildi bunu hazır karışımdan yaptım)
Süslemek istediğiniz meyve (Tabiki çilek)
Şekillendirmek için silikon kalıplar


Eğer bekleyecekse jöle 


Yapılışı:

Önce çikolatayı benmari usulü eritelim.



Eriyen çikolatayı fırçayla silikon kalıplara sürelim. 5 dakika buzdolabında bekletelim. 2. kat çikolatayı fırçayla sürelim.



10 dakika kadar dondurucuda bekletelim. Bu arada kremayı hazırlayalım. Krema torbasına ya da dekoratöre koyalım.



Dondurucudan çikolata çanaklarımızı çıkaralım. Silikon kalıplardan dikkatlice ayıralım. Silikon kullanmamızın önemi burada ortaya çıkıyor. Dikkatlice silikonu bir ucundan dışarı doğru bükünce ayrılıveriyor.

Çanakların içine krema sıkarak dolduralım. Üzerine meyveyi yerleştirelim. Tatlı bekleyecekse jöle kullanmanızı tavsiye ederim. Meyveniz kararmaz, hemen bozulmaz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder