8 Mart 2016 Salı
TIRTIL KURABİYE
Merhabalar,
Sırada bir kurabiye tarifi var. Bu şimdiye kadar yaptığım en kolay kurabiye hamuru diyebilirim. Çok kolay toparlanıyor hamur.
Ama şekillendirmesi kolay değil. Doğruya doğru. Kalıpla kesilip alınmıyor. Yağlı kağıt üzerinde belki. Ama tırtıl kurabiye kalıbıyla çok güzel şekillendiriliyor. Zaten adı da tırtıl kurabiye.
Bir de uçlarını süsleyince süper oldular. Geçenlerde abimler yemeğe geldiler. Ben de dedim ki evde 3 çocuk olacak, renkli birşeyler yapayım dedim. Bu kurabiyelerden yaptım. Ufaklıklar pek yemedi ama abla olan yeğenim sevdi.
Malzemeler:
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta
1 sb buğday nişastası
1/2 sb pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
3 sb un
Süslemek için:
1 paket çikolata
3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı renkli pasta süsü
Yapılışı:
Tereyağı,sıvıyağ,pudra şekeri ve yumurtayı bir kaba koyup iyice karıştıralım.
Nişasta,vanilya,kabartma tozu ve unu karıştırıp eleyelim. Yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirelim.
Hamuru ucuna tırtıl şeklini verecek ucu takarak krema torbasına alalım. Krema torbası yoksa ucun arkasından elinizle ittirerek de şekil verebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili tepsiye istediğimiz boyda kurabiyeleri şekillendirelim. Önceden ısıtılmış 170 C fırında 15 dakika pişirelim.
Pişen kurabiyeleri soğuyunca bir kaba alalım.
Çikolatayı benmari usulü eritelim.
Kurabiyelerin ucunu önce çikolataya sonra dilediğimiz süsleme malzemesine batıralım. Servis tabağına dizelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder