Haftasonlarımı artık tarif deneyerek geçiriyorum. Kimini internette görmüş oluyorum kimini tarif defterlerinden karıştırıp almış oluyorum.
Evde yapılan gibisi yok desem garip gelmez herhalde kimseye :)
Geçenlerde bir haftasonu evde lahmacun yaptım. Yufka üzerine , fırında 15 dakikada. Bence süper oldu, hatta bizim evce süper oldu :)
Malzemeler:
1,5 kg yufka
500 gr kıyma
5-6 tane çarliston biber
4 yk salça
2 orta boy soğan
1 baş sarımsak
3-4 orta boy domates
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Baharat (Arzunuza göre)
Yapılışı:
Kıymayı bir kaba alalım, üzerine soğanı ve sarısmağı rendeleyelim. Biberler küçük küçük doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
Salça, suyun yarısını (1/2 çay bardağı) , tuz ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.
Yufkalardan birini alalım ve tezgaha yayalım. Üzerine sıvıyağ ve kalan suyu karıştırıp fırçayla sürelim. 2. yufkayı üzerine serelim. Ben tezgaha açık olarak yufjayı sığdıramayınca 1 yufkayı katlayarak yaptım.
Yufkadan tepsiye birkaç tane sığacak büyüklükte bir kap yardımıyla yuvarlaklar keselim. Küçük küçük yaparak fındık lahmacun olarak servis edebilirsiniz.
Yuvarlakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerlerine kıymalı harçtan sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dakika pişirelim.
Ben pişenleri tencereye alıp hepsi pişene kadar içinde beklettim. Kapağını kapatınca buharında hem sıcak kaldılar hem de kenarları çok kıtır kıtır olmadı.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder