15 Şubat 2016 Pazartesi
FIRIN IZGARASINDA KARAGÖZ
Yine uzunca bir aradan sonra merhaba herkese,
Ne oldu, nasıl oldu bilmiyorum yine benim tarifler kaldı elimde, yazamadım. Birikti tabi haliyle. Yine yoğun bir tarif ekleme günü olacak benim için :)
Balıkla başlayalım o zaman. Özellikle bizim ufaklık balık yemeye başladığı zamandan beri haftada 2 kere balık yedirmeye çalışıyorum. Tabi bahaneyle biz de yiyoruz. Sevmediğimizden değil, ben karadenizliyim balık sevilmez mi hiç?? İş güç koşturmaca derken balık hep sonradan akla geliyordu. Ama artık en azından haftasonları balık kesin yiyoruz.
Yine benim bey bir gün almış karagözü gelmiş, balıkçımız da 'yenge bunu fırının ızgarasında, telde yapsın' demiş. Dedim tabi yaparım.
Nefis bir ızgara oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
Karagöz (Başka iri balıklar da olabilir)
Tuz
Yapılışı:
Biz balıkları temizlenmiş aldık o yüzden bu kısmı atlıyorum. Temizlenmiş balıkları yıkayıp, suyunu süzdürelim.
Daha sonra tuzlayalım ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına tel ızgara üzerine yerleştirelim. Hemen altına ikinci bir tepsi daha koyalım ki akan yağı suyu fırını kirletmesin. 2. tepsiye yağlı kağıt sererseniz akan yağ yanmaz, koku yapmaz.
Kontrollü olarak 45 dakika pişirelim.
Yanında bol salatayla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Etiketler:
balık,
balık ızgara,
balık yemekleri,
ızgara,
ızgara balık,
karagöz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder