16 Şubat 2016 Salı

PRENSES PATATES


Mutfağın vazgeçilmezi kimdir deseler benim için patatestir.

Evde patates olmayınca herşey eksik gibi gelir bana. Kullanmayacak bile olsam o patatesin yeri dolmadan evin eksiği bitmez benim için.

Yine çok lezzetli ve sunumu çok hoş bir patates tarifiyle buradayım. İsterseniz yemeklerin yanında isterseniz kahvaltıda ya da çay sofralarında. Kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet.






Malzemeler:


1/2 kg patates (ya da kullanmak istediğiniz kadar)
2 yk tereyağı
2 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber


Yapılışı:

Patatesleri haşlayalım ve içine tereyağını da ekleyip ezelim. Ben patatesleri önceden soyup küp küp doğrayıp buharda pişiriyorum.



2 yumurta sarısını , tuzunu ve karabiberini de ekleyip güzelce karıştıralım.


Püreyi yıldız uç takılmış krema torbasına alalım ve yağlı kağıt serili tepsiye tepeli olacak şekilde sıkalım.

 


Önceden ısıtılmış 200 C fırında üzerleri kızarana kadar 10-15 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder