Selamlar, saygılar
Nefis bir içecek tarifiyle karşınızdayım. Aslında tarif biraz daha fikir vermek amaçlı. Ben erikle hazıradım ama siz dilediğiniz meyveyle hazırlayabilirsiniz.
Bu arada ben komposto dedim ama benim yaptığım komposto - hoşaf arası bir içecek. Normalde kuru meyveyle yapılanına hoşaf, taze meyveyle yapılanına komposto deniyor. Ama ben her ikisini karıştırdım :)
Şimdiden afiyet olsun.
Sunum şişelerim de ufaklığın 2 yaş doğumgününde hazırladıklarımdan :)
Malzemeler:
1/2 kg erik (kayınvalidem yazdan kırmızı erikleri yıkayıp temizleyip dondurucuya koyuyor. Ben onlardan kullandım.)
2 sb kuru elma (Bu elmalar da evde kurutulmuş ama hazır da satılıyor)
2 sb toz şeker
4 lt su
1 sb kuru üzüm
1 çubuk tarçın
3-4 tane karanfil
Yapılışı:
Büyükçe bir tencereye suyu koyalım ve kaynamaya bırakalım.
Su kaynamaya başlayınca erikleri içine koyalım ve beraber kaynayana kadar tencereyi yüksek ateşte bırakalım.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve kuru üzümleri ekleyelim.
Tekrar kaynayınca elmaları ekleyelim ve karıştıralım.
Elmaları ekledikten sonra kaynamaya başlayınca şekerini ekleyelim. Karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Üstünde biriken köpükleri toplayıp atalım.
15-20 dakika kadar kaynattıktan sonra tarçın ve karanfili ekleyelim. 5-10 dakika daha kaynatalım.
Ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan kompostoyu arzunuza göre buzdolabına koyup kaselerde taneleriyle ya da bardakta içecek halinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder