Merhabalar,
Dünkü tatlılardan sonra bugün şöyle güzel bir ana yemek tarifi gelsin değil mi? Buyurun size afiyetle yenecek, parmak ısırtacak bi et yemeği.
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı et (dana da olur kuzu da)
2 orta boy havuç (küp doğranmış)
1 sb bezelye
2 orta boy soğan (arpacık soğan daha güzel olur evde yoktu normal soğanı doğradım ben)
2 orta boy patates (küp doğranmış)
2 orta boy domates (küp doğranmış)
3/4 çay bardağı sıvıyağ / 2 yk tereyağı
1 sb sıcak su
Salça
Tuz
Dilediğiniz baharatlar
Pişirmek için yağlı kağıt
Yapılışı:
Öncelikle yağı tencereye alalım ve kızdıralım. İçine soğan ve etleri ekleyip 3-4 dakika kavuralım.
Salça ve suyu ekleyelim ve etler yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirelim.
Patates,havuç ve domatesleri de ekleyelim ve 4-5 dakika kadar pişirelim. Bezelye çiğ ise bu aşamada ekleyelim. Ben haşlanmış bezelye kullandım dondurucudan o yüzden pataesler biraz pişince ekledim bezelyeyi.
Tuz ve baharatları da ekleyip güzelce karıştıralım ve 5-6 dakika daha kaynatalım.
Ben porsiyonluk olarak hazırladığım için her kişi için bir yağlı kağıt kullandım. Yağlı kağıdı tezgaha serelim ve ortasına kebap harcından koyalım.
Önce yukarından aşağı doğru katlayalım.
Sonra sağ ve sol yanını katlayalım.
Son olarak alt kısmını üste doğru katlayalım ve üst kısımda oluşacak kat yerlerinden içeri cep giib katlayalım.
Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
Tepsideki kebapların üzerine (kağıtların üzerine aslında) su serpelim ve önceden ısıtılmış 200 C fırında 25-30 dakika pişirelim.
Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder