Merhabalar,
Tatlılardan sonra tuzlularla devam ediyorum :) Sırada börek var ve tabi ki patatesli.
Kim sevmez ki patatesli böreği ?? :)
Malzemeler:
15 yaprak baklavalık yufka
2 orta boy patates
1 orta boy soğan
Salça
Tuz
Dilediğiniz baharatlar
1 sb sıvıyağ
1 sb su
1 yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Patatesi haşlayalım. tuz ve baharatları ekleyip püre haline getirelim.İçine ince ince doğradığımız soğanları ve salçayı ekleyip kavuralım. Böylece iç harcımız hazır olacak. Ben ani gelen misafire yaptığım için bu kısmın fotoğrafları malesef yok ama yapılışı diğer patatesli börek harçlarıyla aynı . Bknz. midye börek
Yağ ve suyu bir kapta karıştıralım. Baklavalık yufkadan bir katı alıp tezgaha serelim. Üzerine yağ-su karışımından sürelim. 2. ve 3. katlar için de aynı işemi yapalım.
Yufka katlarının bir ucuna patatesli harçtan koyalım.
Yufkaları rulo şeklinde saralım ve 4 parçaya bölelim.
Börekleri tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 C fırında 20-25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder