24 Ağustos 2017 Perşembe

AY ÇEKİRDEKLİ KURABİYE


Merhabalar tekrardan,

Uzunca bir aradan -neredeyse 1 yıl- sonra yine buradayım.
Nasıl oldu da bu kadar zaman yazmadım ve tekrar yazmaya başladım dersek aslında herşey iş yoğunluğuyla başladı. Yazılar gecikti , derken birikti. Bugün yazayım, dur yarın yazarım derken bugünlere geldik.

Tabi ben bu sürede boş durmadım. Yaptıklarımın bir kısmını yazarım diye fotoğrafladım, bir kısmını aceleye geldi yaptım yapınca 'a aa' dedim, 'fotoğraf çekmedim' .

Bir süre yapıp da fotoğrafını çektiklerimi yazacağım. Epey birikmiş tarif var :)

Eee o zaman hadi bir yerden başlayalım artık.






Malzemeler:





1/2 sb 1 parmak fazla iç ayçekirdeği
150 gr tereyağı (yumuşamış-oda sıcaklığında)
2 yumurta
1/2 sb sıvıyağ
1 sb rendelenmiş kaşar peyniri
1 tepeleme tatlı kaşığı mavi haşhaş tohumu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı talı pul biber
1 tepeleme tatlı kaşığı kekik
3 sb un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Mavi haşhaş tohumu


Yapılışı:

Yumuşamış tereyağı ve yumurtaları elimizle karıştıralım.


Sıvıyağı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.


Daha sonra bütün baharatlarımızı, peynir ve çekirdek içlerimizi ekliyoruz.



Güzelce karıştırıyoruz.


Kabartma tozunu una ekleyip, eleyerek karışıma ekleyip yoğuruyoruz.


Hamuru yağlı kağıt üzerinde 1 cm kalınlığında açıp istediğimiz kalıplarla şekillendiriyoruz.




Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirelim.


Üzerlerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş serpelim.


Önceden ısıtılmış fırında 170 C de yaklaşık 20 dakika pişirelim.


Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuyup sertleşince servis edebiliriz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder