25 Ağustos 2017 Cuma

FIRIN POŞETİNDE ET

Merhabalar efendim,

Sırada pratik kolay bir tarif var. Sadece azıcık marine için beklemek gerekiyor.

Ama lezzeti süper oluyor.





Malzemeler:

500 gr kemiksiz et (ben ince uzun parçalar halinde kullanmayı tercih ettim)
Dilediğiniz kadar arpacık soğan (Normal soğanı 4 e bölseniz de olur)
1-2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş sarımsak
Tuz,kekik,pul biber
2-3 sb süt
1 sb zeytinyağı


Yapılışı:

Marine edilecek etleri bir kaba dizelim.



Marine için kullanacağımız malzemeleri bir kapta karıştıralım. (Et haricindeki herşey)





Marine malzemelerini etin üzerine dökelim.



2-3 saat buzdolabında bekletelim.  Daha sonra fırın poşetlerine bölüştürüp poşetleri kapatalım ve 2-3 delik açalım.




Önceden ısıtılmış 200 C deki fırında 60-85 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun.



3 yorum:

  1. Acaba sutu suzuyor muyuz bird yag koymuyor muyuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ayşe Nur hanım,
      Yağ ekliyoruz yazmayı unutmuşum :( kusura bakmayın hemen düzeltiyorum. Marine malzemelerinden sıvıları (yağı ve sütü) süzerek poşete alıyoruz etleri.

      İyi günler dilerim :)

      Sil