Sırada pratik kolay bir tarif var. Sadece azıcık marine için beklemek gerekiyor.
Ama lezzeti süper oluyor.
Malzemeler:
500 gr kemiksiz et (ben ince uzun parçalar halinde kullanmayı tercih ettim)
Dilediğiniz kadar arpacık soğan (Normal soğanı 4 e bölseniz de olur)
1-2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş sarımsak
Tuz,kekik,pul biber
2-3 sb süt
1 sb zeytinyağı
Yapılışı:
Marine edilecek etleri bir kaba dizelim.
Marine için kullanacağımız malzemeleri bir kapta karıştıralım. (Et haricindeki herşey)
Marine malzemelerini etin üzerine dökelim.
2-3 saat buzdolabında bekletelim. Daha sonra fırın poşetlerine bölüştürüp poşetleri kapatalım ve 2-3 delik açalım.
Önceden ısıtılmış 200 C deki fırında 60-85 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Acaba sutu suzuyor muyuz bird yag koymuyor muyuz
YanıtlaSilMerhaba Ayşe Nur hanım,
SilYağ ekliyoruz yazmayı unutmuşum :( kusura bakmayın hemen düzeltiyorum. Marine malzemelerinden sıvıları (yağı ve sütü) süzerek poşete alıyoruz etleri.
İyi günler dilerim :)
Cok tesekkurler
YanıtlaSil