1 Ağustos 2014 Cuma

BİSKÜVİLİ HAVUÇ TOPLARI

Selamlar hepinize,

Ben küçükken annemin sık sık yaptığı, benim de bayıldığım ve şimdi de benim sık sık yaptığım bir tarif var sırada. Paylaşacağım fotoğraflar yeğenlerime hazırladığım piknikten. Tabi ki onlar da sevdiler :)

Birçok değişikliğe açık bir tarif. Bisküvisini değiştirebilirsiniz (kakaolu,sade), içine fındık/ceviz yerine fıstık üzüm badem koyabilirsiniz. Sade bisküviyle hazırlayıp kakao katabilirsiniz. Hindistan cevizi yerine fıstıkla, kakaoyla,pasta süsüyle süsleyebilirsiniz. Sınırı yok yani :)






Malzemeler:

1,5 sb ince rendelenmiş havuç
1 sb şeker
½ sb su
1,5 paket ufalanmış,un haline getirilmiş pötibör bisküvi
1 sb fındık ya da ceviz

Süslemek için:

Hindistan cevizi

Yapılışı:

Rendelenmiş havuç, şeker ve suyu bir tencereye koyuyoruz ve havuçları haşlıyoruz.



Yoğurma kabına un haline getirilmiş bisküvileri döküyoruz ve havuçlar haşlanıp da soğuyunca bisküvilere ekliyoruz.



Karışıma fındık/cevizi de ekleyerek yoğuruyoruz ve hamur haline getiriyoruz.


Hazırladığımız bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hindistan cevizine buluyoruz. Dilediğimiz servis tabağına alarak afiyetle yiyoruz. Afiyet, şeker, bal olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder