31 Ağustos 2014 Pazar

MİDYE BÖREK

Selamlar herkese,

Bugün dayımlar kuzenimin üniversiteyi kazanması sebebiyle Ankara'ya yerleşiyorlar. Onlara kahvaltılık börek yapayım dedim ve tadan herkesin çok hoşuna giden, yumuşacık olan midye börekten yaptım. Bu arada eşim ve ben diyetteyiz. O yüzdeeeen sadece birer tane yeme hakkı tanıdım ikimize de. Ama diyetteki serbest günde yine yapıp 3-5 tane yiyebilirim. Bak şimdi aklıma geldi acıktım , canım çekti yine..






Malzemeler:

1kg yufka
1 kg patates
2 orta boy kuru soğan
Salça
Karabiber
Pulbiber
Tuz
1 sb Sıvıyağ
1sb Su
1 yumurta sarısı


Yapılışı:

Patatesleri haşlıyoruz. Ben püre tarifimde de anlattığım gibi buharda pişirdim.



Diğer tarafta soğanları sıvıyağda kavuruyoruz. İçine salça ekleyerek karıştırıyoruz.


Salçalı soğanı ezdiğimiz patateslere ekleyerek ezici ile güzelce karıştırıyoruz.


Börek içi soğurken, yufkaları 4'e bölerek hazırlıyoruz.


Sıvıyağ ve suyu bir kasede karıştırıyoruz. Eğer bu karışım biterse yine aynı miktarda karışım hazırlayıp devam edebilirsiniz.


Tezgaha serdiğim yufkayı 1-2 çorba kaşığı yağ-su karışımıyla her tarafı ıslanacak şekilde ıslatıyoruz.


Sonrasında şekli için aşağıdaki sırayı takip ediyoruz.


















Böreği ters çevirerek tepsiye yerleştiriyoruz.


Tepsiye yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder