Yeğenlerime hazırladığım piknikteki tuzlu çeşidimiz pizza. Ama en pratiğinden, en kolayından. Hatta 5 bilemedin 10 dakikalığından :)
Aslında bazlamayla da yapabilirsiniz daha doğrusu ben Ankara'dayken bazlamayla yapmıştım ama onu paylaşma fırsatım olmamıştı. Samsun'da daha doğrusu Taflan'da ara ara bulamayınca gobit ekmek bulup onunla da olur dedim. Dolayısıyla siz istediğinizle yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Küçük hanımlara beylere sunum tabaklarım da bu şekildeydi:
Malzemeler:
Gobit ekmek (kişi sayısı ya da yapılacak pizza sayısının yarısı kadar)
Sucuk
Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Mısır
Salça
Zeytin
İsteğiniz herhangi pizza malzemesi
Kekik
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle gobit ekmekleri ortadan enlemesine 2 ye bölüyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Bir kasede salçayı isterseniz ılık su isterseniz domates suyu ile açıp inceltiyoruz. İçine tuz ve kekik de ekleyerek ekmeklerin üzerine sürüyoruz.
Daha sonra ekmeklerin üzerine en altta ve en üstte kaşar peyniri rendesi olmak üzere istediğimiz malzemeleri yerleştiriyoruz.
200°C de önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder