30 Ağustos 2014 Cumartesi

KARA LAHANA ÇORBASI

Selamlar herkese,

Bugün yöresel bir lezzetle karşınızdayım. Bizim oralardan, taa karadenizden şahane bir lezzet : Kara lahana çorbası.  Her ne kadar çorba desek de aslında biz bunu ana yemek olarak da tüketiriz. Aslına bakarsanız bu ikinci kez yapılım bu çorbayı. İlkinde annemin hazırlayıp dondurucuya koyduğu doğranmış lahana yapraklarını kullanmıştım. Bu sefer annemin lahana dolması yapmam için hazırladığı bütün yaprakları keserek yaptım. Tadı her şekilde enfes. Buyurun tarifine:







Malzemeler:

Lahana yaprakları (Çok yumuşamayacak şekilde haşlanmış, bizde soldurmak derler:) )
Tane mısır
Renkli fasulye
Mısır unu (Gün kurusu)
Bulgur (Pilavlık)
2 lt su
Salça
Tereyağı
Tuz
Baharatlar

Yapılışı:

Öncelikle renkli fasulyelerimizi haşlayarak başlıyoruz.


Fasulyeler haşlanırken lahanaları doğruyoruz.




Çorbayı yapacağımız tencereye suyu koyarak içine bulguru atıp kaynayana kadar pişiriyoruz.


5 dakika kadar bulguru kaynattıktan sonra mısırı ekliyoruz.



Tekrar kaynayınca 5 dakika daha kaynatıp lahanaları ekliyoruz.


Çorba kaynayınca 5 dakika daha kaynatıp fasulyeleri ekliyoruz.



Çorba tekrar kaynayana kadar bir kaseye soğuk su koyup mısır ununu ekleyerek topaklanmayacak şekilde karıştırıyoruz. Kaynayan çorbanın suyundan 3-5 kaşık unlu karışıma ekleyerek aynı sıcaklığa gelmelerini sağlıyoruz. Ilınmış unlu karışımı tencereye döküp iyice karıştırıyoruz.





Salçayı yağda kavurarak biraz da sıcak su ekleyerek açıp, tencereye döküyoruz.



Tuzunu ve baharatları (pulbiber, karabiber) ekledikten sonra 5 dakika kaynatıyoruz ve böylece çorbamız servise hazır hale geliyor. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder