Bu akşamın menüsünde et sote olunca tek başına olmaz bu iş dedim. Eti püre yatağında servis edeyim dedim. Tarifini ayrı olarak ekledim ki arayanlar ulaşabilsin. Sadece et soteye özel kalmasın :)
Malzemeler:
1 kg patates
1 sb süt
Tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle patatesleri haşlayıp doğrayarak işe başlıyoruz. Yalnız ben haşlamak yerine buharda pişiriyorum. Bunun için önce patatesleri soyup doğruyorum ve aralarına tuz serperek buhar pişirme aparatına yerleştiriyorum. 10-15 dakika sonra haşlanmış kullanıma hazır hale geliyorlar. Buharlı pişiriciden alarak tencereye boşaltıyorum ve patates ezici ile eziyorum.
Daha sonra ezilmiş patateslere tereyağını ekliyorum ve tekrar ezici ile ezerek karıştırıyorum. Ve daha sonra sütü azar azar ekleyerek karıştırıp kıvamını ayarlıyorum. Püre kullanıma hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder