14 Temmuz 2014 Pazartesi

YOĞURTLU DÖVME (BUĞDAY) ÇORBASI

Selamlar herkese,

Canım annemin süper çorbası :) Sağolsun ne lazımsa memleketten getirir, gelen biri olursa onunla gönderir. Dövme de annemin getirdiği bir çeşit buğday. Açıkcası dolapta çok bekledi ben kullanayım diye ama ne yalan söyleyeyim kazandı. Nasıl yapılıyordu ki diye düşünürken aradım öğrendim annemden. Sonuç gayet güzel oldu :) Umarım siz de beğenirsiniz.






Malzemeler:

1 sb dövme buğday
1-1,5 lt su
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Nane
Tuz

Yapılışı:

Önce buğdayı az suyla haşlıyoruz. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.






Yaklaşık 1 saat sonra tencerenin altını açıp çorbanın kıvamını ayarlayarak suyunu ekliyoruz. Çorba tekrar kaynarken diğer tarafta yoğurt ve yumurta sarısı ile çorbanın terbiyesini hazırlıyoruz. Bir kasede yoğurdu ve yumurta sarısını iyice çırpıyoruz.
Bu karışımı kaynar çorbaya dökersek yumurta küçük küçük kırıntılar halinde pişebilir. Bu da pek hoş bir görüntü yaratmıyor açıkcası. O yüzden terbiye karışımımıza tenceredeki sudan 1 kepçe alarak terbiyenin ısısını çaktırmadan artırıyoruz. Her seferinde tekrar karıştırarak 2-3 kepçe çorba suyundan terbiyeye ekliyoruz.


Terbiye karışımımızı yavaş yavaş karıştırarak tencereye boşaltıyoruz. Nane ve tuzunu da ekleyip 1-2 taşım kaynatıyoruz. Çorbamız hazırdır efendim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder