6 Temmuz 2014 Pazar

PÜRE YATAĞINDA ET SOTE

Selamlar,

Bu akşamki iftara şöyle kolay, çabuk ama lezzetli bir şey yapayım dedim. Herkesin bildiği bir yemek aslında et sote.






Malzemeler:

Kuşbaşı doğranmış et
Kuru soğan
Kırmızı biber
Sıvıyağ
Domates sosu/suyu
Tuz
Baharat

Yapılışı:

Öncelikle kuşbaşı doğranmış eti sıvıyağda kavuruyoruz.


Sonra yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ekleyip beraber kavuruyoruz.


Küp küp doğranmış kırmızı biberleri de ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.


Tencereye domates suyu da ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.


Yemeğimiz pişince patates püresi eşliğinde servis ediyoruz. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder