Daha önce bahsettim mi bilmiyorum ama şu an için 9 aylık olan dünyalar tatlısı bir bebeğim var. Bugün canımın içi kızım için yaptığım yemek hazırlığını paylaşacağım. Bizim ufaklık artık sebze püresi yiyebiliyor. Malum çalışan anne olunca ben iş çıkışı eve gelip de yemek hazırlamaya kalkınca ufaklık biraz acıkıp huysuzluk ediyor. Bunun çözümünü de sebzeleri önceden haşlayıp dondurmakta buldum. Böylece yaklaşık 15 dakikada küçük hanımın yemeği hazır oluyor. Bu arada haşlayıp demişim ama aslında haşlamıyorum, buharda pişiriyorum. Böylece vitaminleri suya karışıp süzgeçten aşağı gitmiyor :)
Malzemeler:
Patates,Havuç,Taze fasulye ya da istediğiniz sebze
Su
Yapılışı:
Patatesleri ve havuçlar soyup küçük küpler şeklinde doğruyorum.
Fasulyeleri temizleyip kırıyorum ve yıkayarak suda bekletiyorum.
Tencerenin dibine biraz su koyarak içine buharda pişirme aparatını yerleştiriyorum. Aparatın içine önce havuçları koyuyorum. Havuçlar piştikten sonra suyu tazeleyip sıradaki sebzeye geçiyorum. Her sebze geçişinde bu işlemi tekrarlıyorum.
Patates ve havuç yaklaşık 15 dakikada, fasulye ise cinsine göre 20-25 dakikada yumuşacık olarak pişiyorlar.
Soğuyan sebzeleri buzdolabı poşetine bir öğün yemeğine ne kadar ekleyeceksem ona göre ayırıp koyuyorum. İlk porsiyonu poşete koyunca poşetin bir ucuna doğru iterek düğüm atıyorum ve üzerine diğer porsiyonu ekliyorum. Poşetin büyüklüğüne göre 3-4 porsiyonu bu şekilde ekliyorum.
Poşetlediğim sebzeleri dondurucuya koyuyorum ve her gün hangi sebzelerden yemek hazırlayacaksam düğüm yerlerinden makasla keserek alıyorum. Ve dediğim gibi bu şekilde yaklaşık 15 dakikada yemek hazır oluyor.
Not:
Eğer sebze çeşitlerini birarada hazırlıyorsanız aynı poşete bir öğünlük porsiyonları beraber koyabilirsiniz. Böylece kesmek yerine aldığınız her poşet sebze seti bir yemeklik olmuş olur. Örn. patates,havuç,fasulye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder