Merhabalar,
Her ne kadar sebze yemeklerini seçsem de yavaş yavaş alışıyorum. Kabak üniversiteye başlayana kadar yemezken sonrasında yemeye başladım. Bamya halen yemiyorum. Annem çok da güzel yapıyor, herkes bayılıyor ama ben tadını sevmiyorum. Semizotu da bu sebzelerden biri aslında. Halen yemek olarak çok sevmesem de bu aralar yoğurtlu salatasına bayılıyorum ve sık sık yapıyorum. Sizlerle de bu tarifi paylaşayım dedim. Her zamanki gibi istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Yoğurdu sarımsaklı yapabileceğiniz gibi üzerini naneyle pul biberle süsleyerek de servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun.
Malzemeler:
Yıkanıp temizlenmiş ve yapraklarına ayrılmış semizotu
Salatalık (Miktarı damak tadınıza göre)
Yoğurt
Tuz
Dilerseniz sarımsak, nane, pul biber
Yapılışı:
Temizlenmiş semizotu yapraklarını bir kaseye konulup üzerine salatalıklar rendelenir. Daha sonra yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınarak istenirse nane ve pul biberle süslenerek servis edilir.
Ben sebzeli tavuk gratenle servis ettim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder