24 Eylül 2014 Çarşamba

SEBZELİ TAVUK GRATEN

Selamlar,

Bugün yine bir fırın yemeğiyle karşınızdayım. Kurban bayramının da yaklaşması sebebiyle biraz da buzluğu boşaltmak amaçlı bir yemek oldu bu tarif. Dondurucudaki tavuğu görünce çık dışarı hemen dedim o da fırına girivermiş. Şaka bir yana buyurun tarife.





Malzemeler:

Tavuk göğüs (Haşlanmış didiklenmiş/tiftiklenmiş)
Bezelye (Haşlanmış)
Havuç (Haşlanmış)
Patates (Haşlanmış)
Soğan
Sarımsak (Bütün ya da ince dilimlenmiş olabilir)
Tuz,Karabiber,Pul biber

Rendelenmiş kaşar peyniri

1 paket Beşamel sos
750 ml süt (Beşamel sos için)




Yapılışı:

Bütün malzemeler bir karıştırma kabına alınıp karıştırılır.


Beşamel sos tarifine göre hazırlanır ve karıştırdığımız malzemelerin üzerine dökülerek malzemeler tekrar karıştırılır.




Tuz ve baharatları da eklendikten sonra fırın kabına yayılıp üzeri düzeltilir.



Üzerine kaşar peyniri rendesi eklenerek önceden ısıtılmış 200°C fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.


Dilimlenerek servis edilir. Ben yanında yoğurtlu semizotu salatası ile servis yaptım. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder