12 Eylül 2014 Cuma

İRMİKLİ TATLI

Selamlar,

Yine anneciğimin eşsiz tariflerinden biriyle karşınızdayım. Hem sütlü hem çikolatalı hem bisküvili nefis, süper bir tarif. Üstelik de pratik.

Değişiklik olarak muhallebisine kakao koyup ara katmandaki bisküviyi sade bisküvi kullanarak da yapabilirsiniz. Bu durumda üzerine beyaz çikolatalı sos dökebilirsiniz. Ayrıca çikolata sosu yerine üzerine önce meyve yerleştirip sonra jöle dökerek de değişiklik yapabilirsiniz.




Malzemeler:

13 çorba kaşığı şeker
8 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1,5 litre süt
1 paket çikolatalı sos
500 ml süt (çikolatalı sos için)


Yapılışı:

Bütün malzemeleri çiğden tencereye koyalım ve dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirelim.


Kaynayıp üzeri göz göz olmaya başlayınca altını kapatıp yarısını borcama dökelim.



Daha sonra üzerine resimdeki gibi kakaolu bisküvileri yerleştirelim.



Kalan muhallebiyi de üzerine dökelim. Tatlı soğurken çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutalım ve soğuyunca muhallebinin üzerine dökerek yayalım. Daha sonra buzdolabına koyarak 1-2 saat soğumasını bekleyelim. Soğuyan tatlıyı dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder