3 Eylül 2014 Çarşamba

KIRMIZI LAHANA SALATASI

Merhabalar herkese,

Bugün hem kendisi salata olan hem de salataya eklenen bir tarifle karşınızdayım. Kırmızı lahanadan yaptığım bu tarifi aslında hem marul salatalarınıza ekleyebilirsiniz hem de yoğurtlayarak meze olarak kullanabilirsiniz.






Malzemeler:

1 top kırmızı lahana
2 limon
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı tuz

Yapılışı:

Önce kırmızı lahanayı ince ince doğruyoruz. Rendeleyerek de yapabilirsiniz ama ben doğramayı tercih ediyorum. Seçim sizin.



Doğradığmız lahanaların üzerine tuzun tamamını döküyoruz ve iyice karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp 1 gece bekletiyoruz.



Ertesi gün sulanan lahanayı iyice yıkıyoruz. Sonra süzdürüp üzerine sirkeyi zeytinyağını ve 2 limonun suyunu döküyoruz. İyice karıştırıyoruz.



Daha sonra karışımın fazla yağlı sıvısını elimizle sıkıyoruz ve bir kavanoza dolduruyoruz. Buzdolabında 1 hafta kadar durabiliyor. İster salatanıza ekleyerek isterseniz yoğurtla karıştırarak servise hazır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder