Bugün hem kendisi salata olan hem de salataya eklenen bir tarifle karşınızdayım. Kırmızı lahanadan yaptığım bu tarifi aslında hem marul salatalarınıza ekleyebilirsiniz hem de yoğurtlayarak meze olarak kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1 top kırmızı lahana
2 limon
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı tuz
Yapılışı:
Önce kırmızı lahanayı ince ince doğruyoruz. Rendeleyerek de yapabilirsiniz ama ben doğramayı tercih ediyorum. Seçim sizin.
Doğradığmız lahanaların üzerine tuzun tamamını döküyoruz ve iyice karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp 1 gece bekletiyoruz.
Ertesi gün sulanan lahanayı iyice yıkıyoruz. Sonra süzdürüp üzerine sirkeyi zeytinyağını ve 2 limonun suyunu döküyoruz. İyice karıştırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder