Daha önce patates,havuç ve fasulyeyle yaptığım işlemin kabakla yapılışını paylaşıyorum. Aslında hiçbir fark yok :) Ama yine de yapılmışını görmek ayrı.
Malzemeler:
Kabak ya da istediğiniz sebze
Su
Yapılışı:
Kabakları soyup küçük küpler şeklinde doğruyorum.
Tencerenin dibine biraz su koyarak içine buharda pişirme aparatını yerleştiriyorum. Aparatın içine kabakları koyuyorum.
Yaklaşık 15 dakikada kabaklar yumuşacık olarak pişiyorlar.
Soğuyan kabakları buzdolabı poşetine bir öğün yemeğine ne kadar ekleyeceksem ona göre ayırıp koyuyorum.
Poşetlediğim sebzeleri dondurucuya koyuyorum ve her gün hangi sebzelerden yemek hazırlayacaksam düğüm yerlerinden makasla keserek alıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder