14 Ocak 2015 Çarşamba

ÖRGÜ PİDE

Selamlar, saygılar hepinize,

Dünden beri öğle yemeğimi yanımda götürüyorum ofise. Dün için önceki günden kalan tavuk soteyi dürüm yapıp halletmiştim bu işi bugün içinse hazırda birşey yoktu. Ne yapsam diye düşünürken doğaçlama olarak vereceğim tarif çıktı. Ben de adına örgü pide dedim. Çok pratik bir tarif. Ben sabah kalkıp işe gitmeden önce hazırladım. Öğlen de afiyetle yedim.
Habersiz gelen misafirlerinize de yapabileceğiniz hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif.





Malzemeler:

300 gr kıyma
1 kırmızı kapya biber
1 çarliston/köy biberi
1 domates
Tuz,karabiber
İsot
sıvıyağ
Rendelenmiş kaşar peynir
2 yumurtanın sarısı

Yapacağınız porsiyonun 2 katı kadar milföy yaprağı(2 kare) ya da 4 katı kadar milföy karesi


Yapılışı:

Öncelikle kıymayı sıvıyağda kavuruyoruz. İçine biberleri ve domatesleri ekleyip 4-5 dakika pişiriyoruz. Baharatları da ekleyip 2-3 dakika daha pişiriyoruz.



Milföyleri 1,5 cmlik kısımları üstüste gelecek şekilde tezgaha serip birleştiriyoruz.



Daha sonra karşılıklı 2 kenara aynı hizada olacak şekilde 2-3 cmlik kesikler atıyoruz.



Soğuyan kıymalı harçtan orta kısıma dökerek yayıyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz.



Daha sonra kesik attığımız hamurları bir sağ bir sol taraftan olmak üzere karşılıklı olarak kapatmaya başlıyoruz.




Kapatma işlemini bitirince pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.



Önceden ısıtılmış fırında 200Cde 15 dakika pişiriyoruz.



Dilerseniz bu tarifi 2 kare milföyle daha küçük olarak da hazırlayabilirsiniz. Büyük oalrak hazırladığınız pideleri dilimleyerek de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder