Son yayın tarihine bakınca gerçekten de çok uzun zaman olmuş. Snamayın ki bu zamanda boş boş oturdum. Yazacak tarifler var ama zamanım olmadı ne yalan söyleyeyim. Ben de ilk fırsatta başladım tekrar sizlerle paylaşmaya.
Bugün bulgur pilavını paylaşıyorum. Çoğunuz zaten biliyordur ama bilmeyenler için, ilk defa deneyecek olanlar için yazmak lazım.
Ben bulgur pilavını ilk defa evlendikten sonra yapmıştım. Annemle telefonda konuşarak almıştım direktifleri :)
Ben size sade bulgur pilavını yazacağım ama dilerseniz içine renkli ya da yeşil biberler, domates ekleyerek sebzeli de yapabilirsiniz. Ya da eşimin çok sevdiği haliyle kuşbaşı etli de yapabilirsiniz. Her şekilde gayet lezzetli ve beğenilen bir tarif.
Şimdiden elinize sağlık :)
Malzemeler:
1 ölçü pilavlık bulgur (kişi sayısına göre kendiniz belirleyebilirsiniz)
2 ölçü kaynar su
1 orta boy kuru soğan
Tereyağı
Salça (Ben biber salçası ve domates sosu kullandım)
Tuz, Karabiber, İsot, Pul biber
Yapılışı:
Öncelikle bulguru seçip (kontrol etmekte fayda var) sıcak suyla yıkayalım ve süzelim.
Sonra tencereye tereyağını ekleyerek eriyince küçük küçük doğranmış soğanları ekleyelim.
Soğanlar pembeleşince salçayı, domates sosunu ekleyelim.
Güzelce karıştırdıktan sonra bulgurları tencereye ekleyelim.
2-3 dakika kavurduktan sonra ölçülü kaynar suyu ekleyelim.
Tuz ve baharatlarını ekleyerek karıştıralım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kapağı kapatalım ve suyunu çekmesini bekleyelim.
Suyunu çekince tencere ve kapak arasına havlu ya da havlu peçete koyarak demlenmeye bırakalım.
Demlendikten sonra pilavımız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder