6 Nisan 2015 Pazartesi

BUHARDA KARNABAHAR

Merhaba herkese,

Bugün hem salata olarak sunabileceğiniz hem de ana yemek yanında serviste kullanabileceğiniz bir tarifle karşınızdayım. Daha önce yemeğini yapıp paylaşmıştım sizinle karnabaharın. Bugün de buharda pişirdiğim ve sarımsaklı yoğurtla servis ettiğim salatasını paylaşıyorum.





Malzemeler:

1 top karnabahar (Dilediğiniz boyutta)
Yoğurt
Sarıımsak
Tuz
Su


Yapılışı:

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp  yıkayalım ve süzelim.


Tencereye buharda pişirme aparatımızı koyalım ve aparatın üzerine çıkmayacak kadar su ekleyelim. Daha sonra karnabaharları tencereye ekleyelim.



Tencerenin kapağını kapatalım ve su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak karnabaharlar yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra aparatı çıkararak soğuyana kadar bekleyelim.



Karnabaharlar soğuyunca salata tabağına ya da servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edelim. Dilerseniz yoğurdun üzerine nane, kara biber pulbiber dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder