Bugün pratik ve lezzetli hem de doyurucu bir tarifle karşınızdayım. Ben her market alışverişinde mantar alırım. Kültür mantarı olmasının da rahatlığı yok değil. Bir de bizim oralarda tirmit dediğimiz fındık mantarı ya da bir çeşit var ki onun kavurması ayrı bir güzel olur. Ama tabi Ankara'da bulmam ve güvenmem pek mümkün olmayınca biz de kültür mantarıyla idare ediyoruz.
Bu kadar tatavadan sonra buyurunuz tarifimize.
Malzemeler:
500 gr. mantar
3 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy soğan
2 biber (yeşil/renkli)
1 büyük boy domates
Salça
Su
Tuz, baharatlar
Yapılışı:
Tencereye tereyağını koyup eriterek başlayalım.
Eriyen yağa küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
Soğanlar kavrulmaya yakın biberleri de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Biberler ve soğanlar kavrulunca temizleyip yıkadığımız ve doğradığmız mantarları da tencereye ekley
Mantarlar kavrulmaya yakın doğranmış domates ve salçayı da ekleyelim.
Mantarlar suyunu salıp çekmeye yakın bir miktar su ekleyelim.
Tuzunu ve baharatını da ekleyerek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz hafif sulu bir yemek olarak da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder