11 Nisan 2015 Cumartesi

IZGARA PİRZOLA


Tekrardan merhaba herkese,

Daha önce yazdığım patlıcan salatasının yapılış sebebi pirzolanın mevzusuna geldi sıra. Efendim kendisi taa Iğdır'dan gelen kuzu pirzola olurlar. Eşimin anne tarafından akrabaları gelirken getirmişler. Bize de ızgara yapması düştü. Fırın mı ızgara mı derken, ızgara da karar kıldım ki iyi de yapmışım. Yanında patlıcan salatasıyla...

Ben daha fazla canınızı çektirmeden tarifi paylaşayım, yapın , mutlu olun. Afiyet olsun .



Malzemeler:

Dilediğiniz kadar pirzola
Tuz


Yapılışı:

Pirzolaları önceden hafif tuzluyoruz. Yağa gerek yok. Baharat isterseniz ekleyebilirsiniz. 

Döküm tavayı ocağa alıp 15-20 dakika kadar kızdrııyoruz. Daha sonrasında pirzolaları tavaya koyuyoruz.



Bir tarafı pişen pirzolaları çevirerek diğer taraflarını da pişiriyoruz.


Pişen pirzolaları servis tabağına alıp yanında patlıcan salatası ve ayranla servis ediyoruz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder