9 Nisan 2015 Perşembe

TARHANA ÇORBASI

Herkese merhaba,

Bugün özellikle kış aylarının vazgeçilmezi tarhana çorbasıyla karşınızdayım. Malesef ki tarhananın yapılışını değil hazırlanmış tarhananın çorba haline getirilişini anlatacağım. Önümüzdeki kış için fırsat bulursam denemek istiyorum aslında. Evlenmeden önce annem yaparken yardım ederdim. Oradan bir miktar pratiğim var. Durun bakalım hele bir kışa yaklaşalım, neler olacak?




Malzemeler:

3-4 yemek kaşığı kuru tarhana
1 sb soğuk su
Salça
Tuz
Tereyağı
Nane
2 yemek kaşığı ince bulgur
İsteğe göre küçük küçük doğranmış sucuk parçaları
Su

Yapılışı:

Öncelikle kuru tarhanayı bir kaseye alıp üzerine 1 sb  soğuk su dökelim. Tarhananın çözünmesi için zamanınız varsa 1 saat yoksa kaşıkla karıştırıp ezerek 10 dakika bekleyelim.




Tencereye tereyağını koyup eritelim.



Eriyen tereyağına salça ve naneyi ekleyelim. Cızırdayana kadar karıştırıp bekleyelim.



Dilerseniz bu aşamada önce domates suyu/sosu ekleyebilirsiniz.



Tencereye 3-4 su bardağı soğuk su ekleyelim. Bunu göz kararı olarak ekliyoruz. Öncelikle az eklemenizde yarar var. Piştiğinde çorba koyu olursa su ekleyebiliriz. Toz tarhana - su karışımını da ekleyelim.


Dilerseniz bu aşamada bulguru ekleyebilirsiniz.


Kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Eşimin uyması gereken bir diyet olduğu için ben sucuk eklemedim bu sefer ama dilerseniz bu aşamada sucukları ekleyebilirsiniz.




Kaynamaya başlayınca tuzunu da ekleyip ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha kaynatalım. Çok koyu olmuşsa bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz.


Kıvamını ayarladığımız çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder