Bugün size tavuk ızgarayla merhaba diyorum :) Açıkcası herşey kuzenimin ev hediyesi olarak döküm tava getirmesiyle başladı. Onu deneyeyim bunu deneyeyim ne yapsak güzel oldu. Sucuktan tavuğa, pirzolaya hepsi leziz.
Tabi dumansız diyemem :) Ama her güzelin bir kusuru olur misali kabullendim :)
Malzemeler:
Dilediğiniz kadar tavuk göğüs (inceltilmiş)
Tuz, dilediğiniz baharatlar (kekik,isot,pulbiber,karabiber)
Zeytinyağı
Yapılışı:
Tuz , baharat ve yağı karıştıralım.
Tavuk etlerini bir kaba alalım ve her 2-3 parçada bir karışımdan aralarına sürelim.Karıştıralım ve dinlendirmek üzere kaldıralım. Mümkünse tavuk etlerini 1-2 saat dinlendirelim.
En önemli nokta döküm tavayı kullanmadan önce yaklaşık 15-20 dakika ısıtmanız. Tavayı ocağa koyup ısıtmaya başlıyoruz. İyice ısınan döküm tavaya tavuk etlerini yanyana dizelim.
Bir tarafı pişince diğer tarafını da çevirerek pişirelim.
Bu işlemi bütün tavuk etlerimize uygulayalım. Sonrasında afiyetle yiyelim :) Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder