Hem lezzetli hem de görüntüsü şahane bir tarifim var size :) Zeytinyağlı olması da ayrı bir güzellik tabi :)
Buyrunuz tarife..
Malzemeler:
3 orta boy kereviz
2 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
1 sb bezelye
Zeytinyağı
2 portakalın suyu
2 küp şeker
1 sb su
Yapılışı:
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Kerevizlerin kabuğunu kalın kalın soyalım.
Sonra tam sap kısmına denk gelen yumuşak kısmı oyalım.
Havuçları soyalım ve kerevizlerin orta kısmından geçirelim.
Tencerenin dibine soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak dizelim.
Havuçlu kerevizlerimizi 1 parmak kalınlığında dilimleyelim ve kenarlarından küçük üçgenler çıkararak çiçek şekli verelim. Çiçek kerevizlerimizi soğanların üzerine dizelim. Bezelyeleri, kereviz ve havuçlardan artan parçaları küçük küçük doğarayarak aralarına serpiştirelim.
Daha sonra portakal suyu, su ve küp şekeri ekleyerek pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder