28 Aralık 2014 Pazar

BOHÇA KEBABI

Krep tarifimden sonra merhabalar tekrardan,

Gelelim yaptığım krepleri kullanacağım tarife. Şimdiden afiyet olsun.





Malzemeler:

1/2 kg kuşbaşı et
1 kutu konserve mısır
1 sb bezelye
1 orta boy soğan
1 kırmızı  kapya biber
1 yeşil biber
Tuz, karabiber, isot

Hazırlanacak porsiyon kadar krep
Kaşar peyniri
Domates halkaları

Yapılışı:

Etleri tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.



Daha sonra soğan, biber ve domates sosu ekleyerek 8-10 dakika pişiriyoruz.




Bezelye,mısır ve baharatları da ekleyerek 3-4 dakika pişmeye bırakıyoruz.



Etli harcımız soğuyunca daha önceden hazırladığımız krepleri bir kaseye koyarak içlerine birer kepçe harçdan koyuyoruz. Üstünü kapatacak şekilde krebi toparlıyoruz ve ters çevirerek fırın tepsisine diziyoruz.



Üzerine kaşar peyniri dilimi ve onun üstüne de domates halkası koyup kürdan batırarak düşmemelerini sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200C de  kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz. 

Sıcak servis yapıyoruz. Dilerseniz yanında püre ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder