17 Ağustos 2015 Pazartesi

KALAN SEBZE DEĞERLENDİRMECE

Herkese selamlar olsun,

Bugün daha önce yaptığım ama paylaşma fırsatı bulamadığım bir tarifle karşınızdayım. Tamamen ev ekonomisine , israfı önlemeye yönelik bir tarif :) Evde kalan tek tük sebzeleri değerlendirmek için ideal. Şimdiden afiyet olsun diyorum ve sizleri tarifle başbaşa bırakıyorum.






Malzemeler:

Buzdolabında bekleyen boynu bükük sebzeler :)

İsteğinize göre patlıcan, kabak,patates
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
Salça
Tuz
Sıvıyağ


Yapılışı:

Öncelikler sebzeleri soyup doğrayıp hazırlayalım. Sonra hepsini hafif kızartalım.





Sebzeler kızarırken diğer tarafta soğanı küp küp doğrayarak kıymayla beraber kavuralım.



Kızaran sebzeleri fırın kabına alalım.



Kıymalı harcı fırın kabındaki sebzelerin üzerine yayalım.



Salçayı tuz ve su ekleyerek açalıım ve kıymanın üzerine dökelim. Dilerseniz domates sosu da ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 190 C fırında 25-30 dakika pişirelim. Dilerseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder