17 Ağustos 2015 Pazartesi

KREP SARMA

Selamlar herkese,

Bugün eskileri, eksikleri tamamlama günü oldu biraz. Sıradaki tarif de ramazandan kalma bir tarif. Her ne kadar uğraştırsa da ben bu tarifi sahurda hazırlamıştım. Hem doyurucu hem de lezzetli bir tarif. Uğraştırıcı gibi görünebilir ama mutlaka denemeniz gerekir bence.
Şimdiden afiyet olsun.



Malzemeler:

krep tarifindeki malzemeler
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
Kaşar peyniri
Sıvıyağ


Yapılışı:

Öncelikle soğanları küp küp doğrayalım ve kıymayla kavurarak kymalı harcımızı hazırlayalım. Krepleri tarifine göre hazırlayalım. Krepleri tek tek alıp ortasına kıymalı harçtan koyalım, üzerine kaşar peyniri ekleyelim.




Daha sonra zarf şeklinde katlayalım ve açılmayacak şekilde fırın kabına yerleştirelim.





Önceden ısıtılmış 200 C fırında 15 dakika pişirelim. Bu işlemi kaşar peynirlerinin erimesi için yapıyoruz. 




İsteğinize göre yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder