24 Ekim 2014 Cuma

ISPANAK YEMEĞİ

Selamlar hepinize,

Normalde çok fazla yeşillik seven biri değilimdir. Kabak, patlıcan gibi sebzelere de son 3-4 yıldır alıştım. Ama bir sebze var ki kendisi ıspanak olur, oldum olası sevmişimdir kendisini. Yoğurtlu yoğurtsuz her şekilde hoşuma gider. Çorbada ayrı güzel oluyor yemek olarak ayrı. Kavurmasıdır salatasıdır anlat anlat bitmez :)

Bugün paylaşacağım tarif ise klasik sade ıspanak yemeği tarifi. Buyurun tarifimize:






Malzemeler:

2 bağ ıspanak (Kişi sayısına göre artırılabilinir)
2 orta boy soğan
1 avuç kadar pirinç
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
İsot

Yapılışı:

Ispanak kullanılan her tarif için en önemlisi ıspanağın temizliği. Çok çamurlu olabileceği için 2-3 kere yıkamak hatta sirkeli suda bir süre bekletmek en garantisi. 

Ispanaklarımı yıkadıktan sonra irice doğrayarak suda bekletiyoruz. Yemeği pişireceğimiz tencereye yağ koyarak üzerine küp doğranmış soğanları ekleyerek kavuruyoruz.

Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine ıspanakları ekliyoruz. Ispanakları eklerken sudan çıkarıp suyunu süzdürmeden, sulu sulu olarak ekliyoruz tencereye. Böylece tekrar su koymayacağız.

Üzerine de yıkanmış pirinci ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz. Bu haliyle kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.



Pişirmeye başladıktan 3-4 dakika sonra kısık ateşe alıyoruz ve pişene kadar bu şekilde bırakıyoruz. Sonrasında ister yoğurtla ister sade olarak servis ediyoruz. 

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder