3 Ekim 2014 Cuma

PEYNİRLİ OMLET

Güzel bir arefe gününden merhabalar herkese,

Bugün şirketin idari izinli saymasından dolayı hem ben hem de eşim evdeyiz. Dolayısıyla da sbah kahvaltısı haftasonu kahvaltısı gibi oldu :)

Her zamanki gibi sabah küçük hanımın kahvaltısını hazırlayıp afiyetle yedirdikten sonra kendimize hazırlamaya başlamıştım ki aklım bizim hanıma hazırladığım omlette kaldı. Bahar hanımın omleti sadece yumurta ve az sütle yapılıyor. Omlet tavası da ona özel küçük kare bir tava. Bu sabah da kendimize porsiyonluk omletler hazırlamakta kullanayım dedim. Hem lezzeti hem de görünüşü çok güzel oldu. Marifet bende değil tavada bence. Bu tavayla yaptığım omletler hep düzgün olarak servis edilecek şekilde oldu.






Bu kadar tava övmeden sonra buyurun tarife...

Malzemeler:

Kişi sayısı ya da istediğiniz kadar yumurta
Beyaz peynir
Kaşar peyniri rendesi/Tel peynir parçaları
Tuz, Karabiber, Pul biber/isot
Zeytinyağı

Yapılışı:

Zeytinyağı hariç bütün malzemeler bir kaseye koyarak karıştırıyoruz. Eğer benim gibi porsiyonluk yapacaksanız her porsiyon için ayrı kase hazırlayabilirsiniz. Bu arada omletinize süt eklerseniz daha yumuşak bir omlet elde edebilirsiniz.






Tavaya zeytinyağı koyarak çok az ısınınca karışımı tavaya döküyoruz ve orta kısmı haricinde her yeri pişene kadar bekliyoruz.





Omleti ters çevirerek diğer tarafının da pişmesini sağlıyoruz ve servis için tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder