Yine bir sebze yemeği ile karşınızdayım. Bu seferki kahramınımız 'karnabahar'. Ben gayet sade olarak hazırladığım yemeğin tarifini vereceğim ama kıymalı olarak pişirilir.
Malzemeler:
Karnabahar
Soğan
Salça
Yağ
Tuz
Karabiber
İsot
Yapılışı:
Öncelikle karnabahar çiçeklere ayrılarak yıkanır. Sonra pişireceğimiz tencereye yağ konularak küp küp doğranmış soğanlar salça da eklenerek kavrulur.
Sonrasında karnabahar çiçekleri tencereye eklenir. 2-3 dakika kadar kavrulur.
Üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir. Baharatları da karıştırılarak pişmeye bırakılır.
Suyunun yarısını çekip karnabaharlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder