26 Ekim 2014 Pazar

KARNABAHAR YEMEĞİ

Selamlar sevgiler hepinize,

Yine bir sebze yemeği ile karşınızdayım. Bu seferki kahramınımız 'karnabahar'. Ben gayet sade olarak hazırladığım yemeğin tarifini vereceğim ama kıymalı olarak pişirilir.




Malzemeler:

Karnabahar
Soğan
Salça
Yağ
Tuz
Karabiber
İsot

Yapılışı:

Öncelikle karnabahar çiçeklere ayrılarak yıkanır. Sonra pişireceğimiz tencereye yağ konularak küp küp doğranmış soğanlar salça da eklenerek kavrulur.




Sonrasında karnabahar çiçekleri tencereye eklenir. 2-3 dakika kadar kavrulur.


Üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir. Baharatları da karıştırılarak pişmeye bırakılır.



Suyunun yarısını çekip karnabaharlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder