24 Mayıs 2014 Cumartesi

BEEF STROGANOFF DENEYİMİM

Merhabalar,
Bugün uzun süredir yapmak istediğim ama fırsat bulamadığım beef strganoff yapma şansı buldum. Dur şunu yapayım bugün diye birden kalkınca malzemeleri gözden geçirdim ve hardal haricinde eksik olmadığını görünce 'amaaan hardalsız deneyim' diyerek çıkardım gerekenleri. Fena olmadı aslında ama hatam bir ara altını kısmadım o oldu. Biraz daha sulu, soslu olması gerekirdi aslında.








Malzemeler:



500 gr dana eti (biftek olur, bonfile olur, kemiksiz olsun yeter)
Yarım çay bardağı sıvıyağ (Ben tereyağı kullandım)
Yarım paket kültür mantarı
5-6 tane kornişon turşu
2 küçük ya da 1 büyük soğan
1 paket krema
2 tatlı kaşığı un
Hardal (Evde yoktu koymadım)


Yapılışı:

Öncelikle yağı tavaya koyuyoruz ve üzerine şerit doğranmış etimizi ekliyoruz.1-2 karıştırıp sonrasında etler suyunu bırakıp çekene kadar altını kısarak kapağını kapatıp bırakıyoruz.




Bu arada soğanı ince küp küp , turşuyu uzunlamasına doğruyoruz. Mantarları iyice yıkayıp onları da doğruyoruz.
Etler suyunu çekince soğanları ekliyoruz ve et-soğanı beraber kavuruyoruz.



Soğanlar pembeleşince mantarları ekliyoruz ve aynı şekilde mantarların da suyunu bırakıp çekmesini sağlıyoruz.



Sonrasında turşuları da ekliyoruz ve 1-2 karıştırdıktan sonra 2 tatlı kaşığı unu ekliyoruz.



Turşular yumuşayınca kremayı da ekliyoruz ve karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. Eti nasıl sevdiğinize göre 10-15 dakika pişiriyoruz.


                   
                                     

Burada önemli bir nokta var: Kremanın kesilmesi durumu. Eğer yemek hemen yenmeyecek daha sonra ısıtılarak yenilecekse kremayı eklemeden bırakın. Daha sonra ısıttığınızda kremayı ekleyip pişirmeye devam edersiniz. Çünkü kremanın ısıtıldığı zaman kesilmesi riski var.

Tabağımıza alıp kaşarlı mantarlar ve kızarmış patatesle servis ediyoruz. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder